Home » Over

Wie zijn wij?

Het bedrijf

Maaltijdbox Altena is ontstaan uit een liefde voor lokaal en lekker eten. Het combineren van deze 2 dingen, maakte uiteindelijk het concept lokale maaltijdboxen. Maaltijdbox Altena zet zich in voor mens, dier en milieu, waarbij eerlijke handel centraal staat. Doordat veel producten in de maaltijdbox uit Altena en omstreken komen, kan de voedselketen kort blijven en hoeven er niet onnodige transportkilometers plaats te vinden. Mede hierdoor is Maaltijdbox Altena op weg naar een duurzamere wereld. Doe jij ook mee?

De initiatiefnemer

Even voorstellen: ik ben Jan-Willem Bot en ik kom uit Nieuwendijk. Momenteel doe ik de opleiding 'ondernemen' en daarvoor heb ik 'hospitality' gestudeerd. In 2020 werd het idee geboren om iets te gaan doen, met alles wat onze mooie regio te bieden heeft. Rondfietsend en wandelend in de regio, viel het mij op dat er zoveel mooie producten worden verbouwd op de akkers in Altena en omstreken. Navraag bij diverse boeren leerde mij dat veel van deze producten vaak over lange afstanden naar elders worden getransporteerd en zelfs naar het (verre) buitenland worden geëxporteerd. ‘Dat kan eenvoudiger’, dacht ik: door maaltijdboxen te gaan aanbieden met zoveel mogelijk lokale ingrediënten, houd je de producten in de regio en dat betekent zowel winst voor de boer, als winst voor het milieu, want op deze manier kunnen een hoop transportkilometers worden bespaard. Bovendien kunnen de producten op deze manier extra vers worden geleverd.

Leveranciers

Maaltijdbox Altena is natuurlijk niets zonder leveranciers. Het hele concept lokale maaltijdboxen wordt mede mogelijk gemaakt door hen. Wij zijn trots op onze leveranciers. Zij zijn het verhaal achter de mooie producten die in Altena tot stand komen. Door korte lijntjes met de boeren en andere leveranciers, zijn ook zij betrokken bij het project lokale maaltijdboxen. Zij denken met ons mee en geven input waar nodig. De liefde die zij in hun vak steken, proef je gegarandeerd terug!